Σάββατο 21 Μαΐου 2016

5η ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ αλλά και ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ



Μέρα γιορτής η σημερινή για τη μισή Ελλάδα...αλλά και για μένα, αφού δυο κόρες, μάνα και ανιψιός έχουνε τη γιορτή τους. 
Όμως και μια γιορτή ακόμη για τη πιο μεγάλη αγωνίστρια της ζωής, τη Νεκταρία που έδωσε άλλον ένα αγώνα και κέρδισε και συνεχίζει να αγωνίζεται. Περισσότερες λεπτομέρειες, όταν το αποφασίσει η ίδια θα μας τις δώσει. 
Μέχρι τότε, ευχές και προσευχές μαζί της.
Η σημερινή εκπομπή θα συνεχίσει να περιδιαβαίνει σε διάφορα μονοπάτια της μουσικής και θα κάνει μια στάση στο βιβλίο της Τασίας Βενέτη "του χιονιού" απ' όπου θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την ουσία του διηγήματος "Έτσι χορεύουν τα βουνά". 



Αν βρω την ευκαιρία, θα προσπαθήσω να μεταφέρω και  τα συναισθήματα που κουβαλώ από δύο εκδηλώσεις που συμμετείχα την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαίου.



Η πρώτη στο Αμύνταιο στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου "Σέρρα η Ψυχή του Πόντου" στη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και περιχώρων, ανήμερα της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας, όπου είχα τη χαρά και την τιμή να διαβάσω -ίσως - το ωραιότερο απόσπασμα αυτού του βιβλίου.

Η δεύτερη, χθες το βράδυ, στη χαροκαμένη Καστράνισσα ή Κατράνιτσα Εορδαίας, σημερινή ονομασία Πύργοι, με αφορμή το τριήμερο εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα του χωριού στις 23 και 24 Απριλίου του 1944 (λόγω της μεγάλης εβδομάδας που συνέπεσαν διοργανώθηκε τώρα), δώσαμε την παράσταση "Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη - Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές" της Χαρούλα Αποστολίδου.
Πολύτιμες εμπειρίες ζωής...
Καλή ακρόαση  σε όσους συντονιστείτε ζωντανά αλλά και σε όσους την ακούσουν εκ των υστέρων.

Ηχογραφημένη για όσους δεν μπόρεσαν ζωντανά, εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου